BrainMarket - Méz méhpempővel, 250 g
Kód: 70109Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
BrainMax Pure Honey méhpempővel, 250 g
A mézet a virágok nektárjából (édes levéből) , vagy az úgynevezett mézharmatból (fák) állítják elő. A nektárnak a lépekben való lerakódása után a hő hatására a felesleges víz elpárolog és méz keletkezik. A méz elsősorban a méhek táplálékaként szolgál, ami segít túlélni a telet. Ezért a méhek egész nyáron méztermeléssel foglalkoznak. Elegendő mézet termelnek ahhoz, hogy kolóniáik elegendő táplálékhoz jussanak a hideg téli hónapokban. A méz energiát ad a méheknek, hogy rezegessék testüket, és hőt hozzon létre, hogy melegen tartsa a királynőt és a kaptárt.
A BrainMax Pure méz méhpempővel egy egyedülálló termék, amely egyesíti a méz és a méhpempő jótékony hatásait. A méhpempő egy fehérjekoncentrátum, amely úgy néz ki, mint a fehér zselatin (sárga árnyalatú lehet). Nélkülözhetetlen a méhek életéhez, mert a fehérjéken, vitaminokon és ásványi anyagokon kívül zsírokat, cukrokat, nukleotidokat stb. is tartalmaz. A méhpempő alapja a virágpor. A méhpempő pozitív hatással van az egész szervezetre, támogatja az immunrendszert , enyhíti a kimerültséget vagy az idegrendszer zavarait.
Miért együnk mézet:
- tartalmaz egyszerű cukrok , amelyek a szükséges energia azonnali forrásai
- tartalmaz dextrinek , amelyek gyógyító hatással vannak az emberi bőrre és a nyálkahártyákra
- tartalmaz ásványi anyagok
- Ihaj káliumforrás , amely figyelemmel kíséri szervezetünk vízgazdálkodását, megelőzi az izomgörcsök, érrendszeri betegségek, szívelégtelenség, hasmenés, lázas betegségek kialakulását
- tartalmaz kalcium és foszfor a csontok, porcok, fogzománc, izomtapadások és inak erősítésére
- tartalmaz hidrogén-peroxid , amely megakadályozza a fogszuvasodást
- tartalmaz magnézium fenntartja az optimális koleszterinszintet a vérben, megakadályozza az artériák megkeményedését és az érelmeszesedés kialakulását
- tartalmaz vas , amely biztosítja a vörösvértestek képződését
- tartalmaz fehérjék
- természetes anyagokat/ enzimeket, hormonokat, növényi színezékeket, illóolajokat, aromás anyagokat, vitaminokat, flavonoidokat, kolloidokat tartalmaz stb./ erősíti a szervezet védekezőképességét, igazítja az emberi szervezetben zajló életfolyamatokat
10 érdekesség, amit talán nem tudtál a mézről
- A méz 150 millió éve létezik, és a mai napig a legrégebbi megkövesedett méhsejt hárommillió éves.
- 0,5 kg méz összegyűjtésére 556 dolgozik egész életében.
- Ahhoz, hogy 1 kg mézet élvezhessen, egy méhnek 4-szeres távolságot kell megkerülnie a Földet.
- Az ókorban a mézet a test balzsamozására használták.
- Ha légmentesen záródó edényben tárolja a mézet, az egyike azon kevés élelmiszereknek, amelyeknek örök szavatossági ideje van. Ennek az az oka, hogy természetesen nagyon savas, és alacsony a nedvességtartalma.
- A méz hasznos lehet, ha szezonális allergiában szenved, segíthet immunitás kiépítésében a helyi allergiát kiváltó növényekkel szemben.
- A sötétebb mézek nagyobb mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak.
- A méz mind a 13 aminosavat tartalmazza , beleértve az esszenciálisakat is.
- A mézet nem szabad 46°C - nál magasabbra melegíteni , mert abban a pillanatban elveszíti a legtöbb vitamint és enzimet.
- Az igazi méz jellegzetes megnyilvánulása az idő múlásával történő kikristályosodása - más néven "cukrozás". Ha a mézet pasztőrözik, mikroszűrésnek vetik alá, vagy más szirupot adnak hozzá, a kristályosodás elnyomódik, de az összes hasznos anyag is elpusztul.
A méhpempő egy egyedülálló, sűrű, tejszerű anyag, amelyet a dolgozók állítanak elő és etetnek a méhkirálynővel.Ez az egyetlen táplálékforrás a méhkirálynő számára , és segíti mindennapi életerejét. A dolgozó méhek a mézet és a virágport enzimekkel keverik a torokban , ahol a méhpempő keletkezik.
A méhpempő teljes kémiai összetétele nem ismert, de úgy tartják, hogy pozitív egészségügyi hatásai egyedülálló fehérjéiből és zsírsavaiból erednek. Aminosavakban, A-, C-, D-, E- és B-vitaminokban természetesen gazdag forrás A friss méhpempő a bélrendszer egészségére jótékony probiotikumokat tartalmaz (bioaktív vegyületeinek megőrzése érdekében hűteni kell).
Népszerű receptek mézzel
Köhögés elleni cukorkák
Hozzávalók:
-
1 zacskó mentás teás
- 1 zacskó kamilla tea
- 1/2 teáskanál fahéj
- 175 ml forrásban lévő víz
- 255 g méz
Módszer:
Hagyja hatni a menta- és kamillateát a fahéjjal együtt 10 percig. Az idő letelte után vegye ki a teazacskókat, és öntse a kapott oldatot egy kisebb edénybe. Adjunk hozzá mézet és melegítsük alacsony lángon, forraljuk fel. Folytassa a főzést, amíg a keverék el nem éri a 300 fokot. A pontosság érdekében használjon cukorka hőmérőt. Ha nincs hőmérőnk, alkalmazzuk az úgynevezett hidegvizes módszert. Adjunk hozzá néhány jégkockát egy tál hideg vízhez. Lassan mártson egy kis kanál keveréket a hideg vízbe. Ha a keverék törékeny szálakat képez és könnyen eltörik, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet. Hagyja a keveréket hűlni 5-10 percig. Egy kanál segítségével köröket formálunk, amiket az előkészített sütőpapírra helyezünk. Hogy a cukorkák ne ragadjanak le, szórjuk meg keményítővel vagy tápióka liszttel.
Zabpehely mézes szilvával
Hozzávalók:
Módszer:
A pelyheket enyhén sós vízzel edénybe öntjük, és hozzáöntjük a növényi tejet. Időnként megkeverve felforraljuk. Adjunk hozzá mézet, kardamomot, két evőkanál mézet, és főzzük, amíg a pelyhek megpuhulnak. Készítsük elő a szilvát. Egy nagy fazékba adjunk hozzá három evőkanál vizet és három evőkanál mézet. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a szilva megpuhul, és a keverék szirupos állagot nem kap. Azonnal tálaljuk.
Mézes mandulás cupcakes
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 70 g méz
- 1/2 teáskanál vanília
- 200 g mandulaliszt
- 1/3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál citromlé
Módszer:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojásokat habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a mézet és a vaníliát. Adjunk hozzá mandulalisztet, szódabikarbónát, egy teáskanál citromlevet, és jól keverjük össze. Az így kapott masszát az előkészített muffinformába öntjük, és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Értesítés
A kristályosodás a minőségi méz természetes tulajdonsága. Kristályosodás után a mézből nem vesznek el anyagok. A mézet legfeljebb 40 C -os vízfürdőben lassú melegítéssel állíthatjuk vissza eredeti folyékony állapotába.
Hozzávalók
Virágpaszta méz, méhpempő 2 tömeg% (A versenyzők szokásos adagja 1% méhpempő mézben. Véleményünk szerint ez nem elég, így egyelőre csak a méhpempős mézünk tartalmaz 2% méhpempőt.)
Tárolja száraz és sötét helyen.
Csomagolás
250 g
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Természetes édesítőszerek és szirupok |
---|---|
Forma: | Paszta |
Gyártó: | BrainMax Pure |
Típus: | Cukorpótló |
Tömeg: | 250 g |
Tömeg:: | 250 g |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!