BrainMax Pure Kombucha Jasmin, Kombucha, jázmin, 330 ml Fermentált zöld tea ital
Kód: 46089



Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Mi az a Kombucha?
Bár az alapösszetevő gombára hasonlít, ez nem gomba a szó valódi értelmében. Pontosabban egy speciálisan nemesített mikrobiális kultúra, amely a teljes fermentációs folyamatért felelős.

A zöld tea a kiváló kombucha alapja
A kombucha alapjául a zöld teát választottuk , amely nemcsak koffein, hanem katekin forrása is . Polifenolos vegyületek, amelyek erős antioxidáns tulajdonságokat adnak az italoknak. Ezen túlmenően az erjesztés növeli a benne lévő anyagok antioxidáns hatását a hagyományos teához képest. A zöld tea kiváló alapja a kombucha-nak, mivel megsokszorozza energianövelő hatását. Ezért fogyasztása után tele lesz energiával. Bár cukor szükséges a kombucha elkészítéséhez, a mennyiség elég kicsi ahhoz, hogy alacsony kalóriatartalmú italnak minősüljön.

.jpg)
Pasztörizálatlan és szűretlen
Maga a Kombucha számos fontos anyag és probiotikus kultúra terméke. Ezen anyagok megőrzése érdekében a kombuchát nem pasztőrözzük és nem szűrjük tovább. Ennek köszönhetően kiérdemelheti a RAW címkét, és mint ilyen, a kombuchát hűtőszekrényben kell tárolni, nehogy megromoljon.
Milyen ízű a kombucha?
A jázmin erős íze a zöld tea enyhe illatával kiegészítve, enyhe savakkal és egy kis frissítő fanyarsággal, amely a legtöbb minőségi zöld teára jellemző. Ráadásul nem túl édes. Mivel nem cukros ízen, hanem jó minőségű tea erjesztésen alapszik, a valaha volt legalacsonyabb cukortartalommal a miénk! Javasoljuk, hogy a kombuchát hűtve nyissa ki, különben felhabosodhat.


Kombucha és az emésztés
Beleinkben baktériumok és mikroorganizmusok milliárdjai élnek , amelyek nélkülözhetetlenek egészségünk szempontjából. Tekintsünk a mikrobiomra, mint élőlények sokszínű közösségére, ahol az egyik oldalon a baktériumok károsítják, a másik oldalon pedig a segítő baktériumok. Bizonyos élelmiszerek segíthetnek egyensúlyt elérni e baktériumok között. Az olyan fermentált élelmiszerek, mint a joghurt, a kimchi vagy a kombucha , élő mikroorganizmusokat tartalmaznak. Mivel a kombucha fermentáció terméke, számos probiotikus törzs keletkezik , amelyek fontosak a kiegyensúlyozott bélmikrobióma szempontjából. Az erjesztési folyamatnak köszönhetően a kombucha probiotikus törzsekben gazdag , főleg a saccharomyces családból.
Mikor kényeztesd magad kombuchával?
A Kombucha baktérium és élesztőkolóniát tartalmaz, amelyek cukorral keverve felelősek az erjedési folyamat beindításáért. Ennek köszönhetően nem csak probiotikus törzsekben, hanem enzimekben is gazdag. Ezért a kombucha kiváló ital étkezés után, amikor támogatja az emésztést és minimalizálja a nehéz gyomor érzését . A Kombucha 0,5-1,2% alkoholt tartalmaz , amely természetesen az erjedés során keletkezik.

BrainPedia.cz - egy információval teli hely!
A megfelelő információk birtokában nem lehet rossz döntést hozni.

Tápérték 100 g-ra
energia érték | 60 kJ / 15 kcal |
Zsírok | < 0,1 g |
- ebből telített zsírsavak | < 0,01 g |
Szénhidrát | 3,7 g |
- ebből cukrok | 3,6 g |
Fehérjék | < 0,1 g |
Só | < 0,01 g |

A vásárlással a cseh erdőket is támogatod #famegrendelesert!
Hozzávalók:(96%) zöld tea és jázmin infúzió (ivóvíz, zöld tea, jázmin), cukor, élesztő kultúrák, tejsavbaktériumok.
Származási hely: Csehország
Forgalmazó: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Tárolás:Felbontás után azonnal fel kell használni. Tárolja sötét és hűvös helyen, +2 és +8 közötti hőmérsékleten°C. Ne tegye ki napfénynek vagy fagynak. 1,2 térfogatszázalékig természetes alkoholt tartalmaz. A finom zavarosság vagy az élő kultúrák csomói nem jelentenek hibát. 3 év alatti gyermekek számára nem ajánlott.
Súly: 330 ml
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!