BrainMax Pure Milk, tejkefir, szemek, BIO, 1 g *CZ-BIO-001 tanúsítvány
Kód: 46565Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Probiotikumokkal teli tejes kefir otthon
A kefir egy fermentált ital, ahol tejsavas fermentáció segítségével probiotikus kultúrák jönnek létre, amelyek jótékony hatással vannak emésztőrendszerünkre . Ahhoz azonban, hogy emésztőrendszerünk hasznot húzzon a tejkefirből, nagyon fontos a frissessége. Ezért most elkészítheti saját kefirjét, és a gyártást és a tárolást is felügyelete alatt tarthatja , ami a legjobb üvegpalackban, felesleges műanyag nélkül.
Mi az a fermentáció?
Az erjesztés egy olyan folyamat, ahol az erjedés probiotikus törzsek és kevés cukor felhasználásával megy végbe . A folyamat során az élő kultúrák cukrot fogyasztanak, és szerves savakat, gázokat és alkoholt hoznak létre . Hagyományosan nem csak a tejtermékeknél alkalmazzák az erjesztést, hanem a zöldségeknél (ecetes káposzta, kimchi) és más élelmiszereknél is. A fermentáció során olyan probiotikus törzsek jönnek létre , amelyek nélkülözhetetlenek az ember számára, és nem csak a bélmikrobiómunk javát szolgálják , hanem az immunrendszert is erősítik. Mi a helyzet a felhasznált cukorral? Az éterkristályok a fermentációs folyamat részeként metabolizálják a cukrot. Így nem kell attól tartanod, hogy a vízkefir fogyasztásával a cukor hozzáadásával ártasz magadnak. Ennek ellenére a vízkefir enyhén édes ízű és enyhén szénsavas , ami szintén az erjedés eredménye.
A probiotikumok egészségre gyakorolt hatása
- Támogatni fogja a bélnyálkahártya egészségét.
- Optimalizálja a bél mikrobiomát.
- Támogatni fogja a jobb emésztést.
- Hozzájárul az erősebb immunitáshoz.
- Javítja a vitaminok felszívódását.
- A bélbetegségek megelőzése
Támogatni fogja a bélnyálkahártya egészségét
Optimalizálja a bél mikrobiomát
Támogatni fogja a jobb emésztést
Javítja a vitaminok felszívódását
A bélbetegségek megelőzése
Kristályok előkészítése a következő kefirhez
A kefirszemek aktiválásához egy kis cukor szükséges a növekedésük támogatásához. Használhat finomítatlan nádcukrot, mert ásványi anyagokban gazdag, vagy keverje össze a cukrot 25 g fehér cukor és 5 g barna cukor arányában . A kefir elkészítésekor már használhatja a klasszikus fehér répacukrot.
1. Öntsük a kefirszemeket 100 ml tejbe.
2. Hagyja 24 órán át erjedni. (12 óra múlva óvatosan keverjük össze).
3. 24 óra elteltével szűrjük át szitán, és langyos vízzel öblítsük le a szemeket.
5. A szemek teljesen aktiválódnak, amint 200 ml tejből kefir erjedt.
Tejkefir készítése
A tejes kefir erjesztése általában 24 óra , de ha a tej még egy nap után sem erjedt, akkor akár 48 óráig is hagyhatja . Ha egy nap elteltével a kefir már elvált a tejtől és túl savanyú az Ön ízlésének , akkor rövidebb ideig hagyhatja erjedni .
1. Helyezze az aktivált kefirszemeket a tartályba, amelyben erjedni fognak.
2. Öntsön friss tejet (600 ml) , és hagyja szobahőmérsékleten 24 órán át erjedni. A tartálynak zárhatónak kell lennie, vagy ronggyal le kell takarnia.
3. Óvatosan átszűrjük egy szűrőn , és kész is a kefir. A további előkészítéshez egyszerűen tegye vissza a szemeket egy tiszta edénybe, és fedje le tejjel.
Hozzávalók:Dehidratált tejes kefir szemek*. *ökológiai gazdálkodásból származó termék.
Eredet:Bulgária
Forgalmazó: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Tárolás:A bontatlan terméket hűvös, száraz helyen tárolja. Felbontás után a szemeket azonnal fel kell használni az aktiváláshoz. Tejet tartalmaz . Az erjesztett termékek nyomokban alkoholt és hisztamint tartalmazhatnak. Terhesség, szoptatás vagy kefir adása esetén forduljon orvoshoz.
Súly: 1g
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | BrainMax® |
---|---|
Csomag mérete: | 1 g |
Egyének megoldására: | A belek és az emésztőrendszer egészsége |
Forma: | Laza keverék |
Típus: | Keverék |
A tétel elfogyott… |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!