BrainMax tiszta extra szűz olívaolaj Picual, BIO, 500 ml * ES-ECO-001-AN tanúsítvány
Kód: 46766Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
A Picual fajta olaja - a legnagyobb mennyiségű olajsav
A Picual olajbogyó olívaolaja tartalmazza a legtöbb olajsavat a fajták közül. Az olajsav az omega 9 telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik , és számos pozitív előnnyel rendelkezik szervezetünk számára. Mindenekelőtt támogatja a szív- és érrendszert , erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik , szabályozza a vércukorszintet és fontos a sejtmembránok épsége szempontjából is.
- Olasz és görög ételek nélkülözhetetlen alapanyaga.
- A tészta, a rissota vagy a pesto alapvető összetevője.
- Hideg és meleg ételek készítésére egyaránt alkalmas.
- Pirításra alkalmas.
- Kitűnő öntetekhez és pácokhoz.
A legmagasabb polifenoltartalom - 77,8 mg / 100 ml
Ezt a Picual olívaolajat enyhén csípős íz jellemzi , amely a benne lévő polifenolok munkája. A polifenolok olyan vegyületek, pontosabban az antioxidánsok egy fajtája , amelyek amellett, hogy természetes tartósítószerként működnek, egyéb jótékony hatással is bírnak egészségünkre . Ez a polifenolok mennyisége, amely tükröződik az olívaolaj ízében. Minél csípősebb az olaj, annál több polifenolt tartalmaz, és így nagyobb hatással van egészségünkre. A BrainMax Pure Picual 77,8 mg/100 ml-t tartalmaz. A polifenol tartalom mellett az olaj kiváló minőségét az E-vitamin tartalma miatt is értékelik . Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív károsodásokkal szembeni védelméhez.
Picula teszt eredményei
Fontos az olívaolaj frissessége
Az olívaolajban található polifenolok mennyiségét fűszeres íz jellemzi . Minél fűszeresebb, annál több polifenolt tartalmaz az olaj . A polifenolok viszonylag instabil molekulák, ezért fontos, hogy az olaj mindig friss legyen. A hosszú tárolás nem tesz jót neki, ahogy a magas hőmérséklet sem. Olajainkat kisebb mennyiségben gyűjtjük, hogy mindig frissek legyenek.
Lipidek és hatásuk a szív- és érrendszerre
Mi okozza az érelmeszesedést és a szív- és érrendszeri problémákat? Ezek olyan lipidek, amelyek megtelepednek az erek falán , és mechanikusan megakadályozzák a véráramlást . Ezenkívül megzavarják az érfalat és megkeményednek. A telített és telítetlen zsírsavak bevitele közötti egyensúly a polifenolokkal együtt védi az ereket és nem okoz koleszterin oxidációt a vérben .
Görög paradoxon – Polifenolok az egészséges szívért
A görög paradoxonnak sok köze van az olívaolajhoz. Ez abban rejlik, hogy annak ellenére , hogy a görög lakosság nagy mennyiségű telített zsírt tartalmaz , beleértve a nagy mennyiségű olívaolajat is, a görögöknél alacsony a szívbetegségek aránya és néhány más krónikus probléma. Ez a telített és telítetlen zsírsavak ideális aránya, amelyet étrendjük tartalmaz. Annak köszönhetően, hogy a minőségi, magas polifenoltartalmú olívaolaj gyakorlatilag minden étkezésben megjelenik, elkerülhetők a szív- és érrendszer kellemetlen megbetegedései .
0,15% alatti savasság - az egyik minőségi mutató
A betakarítás és az olajbogyó préselése közötti idő is fontos a legjobb minőségű olaj kinyerése érdekében . Ennek az olajnak az időtartama kevesebb, mint három óra az oxidáció megelőzése érdekében . Az alacsony savtartalom a kiváló minőség vitathatatlan jele . A Picual extra szűz olívaolaj az egyik legalacsonyabb savtartalommal rendelkezik a piacon: mindig 0,15% alatti , egyes tételekben pedig eléri a 0,08%-ot is .
Hideg extrakció az íz és a minőség megőrzése érdekében
Az extra szűz olívaolajat közvetlenül a gyümölcsből nyerik, és kizárólag mechanikai módszerekkel, az olajbogyó őrlésével nyerik. Az olívaolaj fennmaradó kategóriáját, amelyet "olívaolajnak" neveznek, nem természetes úton állítják elő, hanem foszforsav felhasználásával végzett kémiai finomítással nyerik. A friss olajbogyóból az olaj kinyerésének teljes folyamata 27°C alatt megy végbe , ami lehetővé teszi ízének, aromájának és táplálkozási tulajdonságainak megőrzését . Minden tulajdonságának optimális megőrzése érdekében javasoljuk, hogy fénytől távol, lehetőleg hűvös helyen tárolja. Még az ideális tárolási hőmérséklet is 18°C .
BIO olívaolaj és biotermesztési tanúsítványok
Az ökológiai gazdálkodás olyan termesztési mód, amely nem használ szintetikus eredetű, génmódosított vagy származékos vegyi anyagokat. A BIO európai minősítés mellett az olaj CAAE minősítéssel is rendelkezik . Ez a tanúsítvány a következőket garantálja:
- A természetes ciklusok tiszteletben tartása.
- A terület biológiai sokféleségének megőrzése.
- Gyártás szintetikus vegyszerek vagy genetikailag módosított szervezetek (GMO-k) használata nélkül.
Egyéb tanúsítványok
- USDA (USA, NOP megfelelőség). Az első spanyol olívaolaj, amely megkapta az USDA tanúsítványt. 2003 óta.
- JAS (japán környezetvédelmi szabvány). 2004 óta.
- Kínai környezetvédelmi tanúsítvány (GB 19630). Az első spanyol olívaolaj, amely megkapta ezt a tanúsítványt. 2011 óta.
Tápérték 100 ml-re
energia érték | 3448 kJ/ 824 kcal |
Zsírok | 91,6 g |
- ebből telített zsírsavak | 13,7 g |
- ebből többszörösen telített zsírok | 9,2 g |
- ebből egyszeresen telítetlen zsírok | 68,7 g |
Szénhidrát | 0 g |
- ebből cukrok | 0 g |
Rost | 0 g |
Fehérjék | 0 g |
Só | 0 g |
ES-ECO-001-AN tanúsítvány
Olívaolajunk BIO tanúsítvánnyal rendelkezik - EU biogazdálkodási termelés.
A vásárlással a cseh erdőket is támogatod #famegrendelésért!
Összetétel: Extra szűz olívaolaj a Picual fajtából*. *ökológiai gazdálkodásból származó termék. Olívabogyóból kizárólag mechanikai úton nyert olívaolaj. Minimális eltarthatósági idő (a tétel száma) az alsó diétán.
Származási ország: Spanyolország
Forgalmazó: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Tárolás:Tárolja száraz helyen, és ne tegye ki közvetlen napfénynek.
Súly: 500 ml
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!