BrainMax Pure Organic Super Cacao, szuper kakaó, BIO kakaó, 1kg *CZ-BIO-001 tanúsítvány
Kód: 99289Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
BrainMax Pure Organic Super Cacao, BIO kakaó, 1 kg
A kakaóbab, amelyből a kakaó készül, a Theobroma kakaónövény gyümölcse, ami görögül "istenek táplálékát" jelenti. És nem csoda. Közép- és Dél-Amerika régiójában az őslakosok nagyra értékelték a kakaót. A kakaót már 3000 évvel ezelőtt élelmiszerként, gyógyszerként vagy akár pénzként használták. Még mindig vannak olyan törzsek, amelyekben a kakaót szent italként értékelik. A kakaó a legnagyobb növényi vasforrásként ismert. A kakaó azonban a vason kívül magnéziumot is tartalmaz, egy ásványi anyag, amely fontos a szív- és érrendszerünk számára, és segít a glükóz energiává alakításában. Kívül emellett a kakaó kiváló szerotonin, triptofán, tirozin és feniletilamin forrás. Ezek a neurotranszmitterek kellemes érzésekkel járnak, és még a szorongást és a depressziót is enyhíthetik.
A bio kakaó több mint 40-szer több antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya! Elképesztő ORAC-pontszáma 98 000/100 g , szemben az áfonyával, amelynek 2400. Az ORAC pontszám az antioxidánsok azon képességét méri, hogy felszívják a szabad gyököket (amelyek a környezetünkben lévő szennyezésből és méreganyagokból származnak), amelyek sejt- és szövetkárosodást okoznak.
A kakaóról a BrainPedia.cz oldalon tudhat meg többet
A BrainMax Pure Super Cocoa előnyei:
- Erőteljes antioxidáns
- Magas az egészséges zsírokban (21%)
- Polifenolokban és teobrominban gazdag (nootróp)
- Vas, cink, magnézium, kálium, foszfor, réz és kalcium forrása
- 100% BIO, VEGÁN, GMO-mentes
- Származási ország: Peru
A kakaó felhasználási lehetőségei
- Hozzáadhatod egy protein shake-hez vagy kedvenc turmixodhoz.
- A kakaópor kiválóan alkalmas forró csokoládéhoz, kakaós italokhoz, joghurtokhoz, desszertekhez, süteményekhez
Népszerű receptek kakaóval
Brownies gofri
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 300 ml tej
- 160 g rozsliszt
- 50 g 85%-os étcsokoládé
- 30 g kakaó
- 10 g chia mag
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
Módszer:
A tojásokat a tejjel egy tálban felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a chia magot, az olvasztott csokoládét, a kakaót, a mézet, a sütőport és egy teáskanál fahéjat. A masszát kézi mixerrel simára keverjük. A kész masszát öntsük a gofrisütőbe, és süssük 3-4 percig, gofrisütő típusától függően. A gofrit meglocsolhatjuk mézzel, vagy joghurttal tálalhatjuk. .
Kakaós sütemény
Hozzávalók:
- 120 g sima teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 g kakaó
- 75 g kókuszcukor
- 1 tojás
- 90 ml félzsíros tej
- 20 g folyékony kókuszolaj
- 250 g alma (hámozva és durvára reszelve)
- 40 g dió (finomra törve)
- 50 g főzőcsokoládé (legalább 55% kakaótartalmú)
Módszer:
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a kókuszcukrot, a tojást, a tejet és az olajat, és az egészet alaposan összekeverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Helyezze a tésztát az előkészített tortaformába, és egyenletesen kenje el. Ezután borítsuk be a tésztát durvára reszelt almával, és szórjuk meg finomra tört dióval. A formát a tésztával előmelegített sütőbe tesszük, és 180-185°C-on 35-40 percig sütjük. Ha megsült a torta, olvasszuk fel a csokoládét egy bain-marie fölött, majd egy kanál segítségével csorgassuk a torta tetejére. .
Kakaós Muffin áfonyával
Hozzávalók:
- 1 tojás
- egy csésze tejfölt
- 45 gramm lágy vaj
- 55 gramm kókuszcukor
- 25 kakaó
- 125 gramm sima liszt
- csomag sütőpor
- teáskanál szódabikarbóna
- két sor minőségi étcsokoládé
- két-három marék áfonya
Módszer:
Egy tálban felverjük a tojásokat a vajjal, a végén hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a kakaót. Fokozatosan öntse a laza keveréket a folyékony keverékkel együtt a tálba, és addig keverje, amíg az összes hozzávaló tésztát nem kap. Az áfonyát keverjük a masszához. Előtte egy edényben kevés kristálycukorral kikeverheted, hogy ne legyen savanyú. Végül a csokoládét törjük vagy vágjuk darabokra, és keverjük a tésztához. Béleljünk ki egy teflon vagy szilikon muffinsütőt cupcakes-szel, és töltsük meg háromnegyedig tésztával. 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
A BrainMax Pure kakaó előnyei
Antioxidánsok forrása
A kakaó szó szerint tele van antioxidánsokkal. Antioxidáns tartalmával még az áfonyát is veri!
Magas vastartalom
A kakaó vasban nagyon gazdag. Még a legtöbb vasat is tartalmazza a növényvilágból, ami különösen a vegetáriánusok és vegánok számára nagyszerű hír.
Teobromin tartalom
A teobromin egy jól ismert nootróp, amely kellemes érzéseket vált ki, és a depresszió és a szorongás ellen hat.
Tápérték 100 g-ra
Energiaérték | 471 kcal / 1972 kJ |
Zsírok | 21 g |
- ebből telített zsírsavak | 12,5 g |
Szénhidrát | 46,75 g |
- ebből cukrok | 0 g |
Fehérjék | 23,8 g |
Rost | 32,50 g |
Nátrium | 28 mg |
Kalcium | 124,10 mg |
Vas | 12 mg |
Kálium | 1360,00 mg |
BIO minősítés CZ-BIO-001
Kakaónk BIO tanúsítvánnyal rendelkezik - EU-n kívüli biogazdálkodás termelése.
A vásárlással a cseh erdőket is támogatod #famegrendelesert!
Összetevők: 100% bio kakaó (Theobroma cacao)
Származási hely: Peru
Forgalmazó: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Tárolás: Száraz helyen, zárt csomagolásban.
Súly: 1 kg
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Csomag mérete: | 1000 g |
Forma: | Por |
Gyártó: | BrainMax Pure |
Szolgál: | Vegán, Gluténmentes, BIO |
Típus: | Kakaó |
A tétel elfogyott… |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!