BrainMax Pure RAW Cacao 12, BIO 500 g *CZ-BIO-001 tanúsítvány
Kód: 34710Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g
A kakaót előállító kakaóbab a Theobroma cacao gyümölcse, ami görögül azt jelenti, hogy "istenek tápláléka". És nem csoda. Közép és Dél-Amerikában a kakaót nagyra értékelték az eredeti lakosok. A kakaót már 3000 évvel ezelőtt élelmiszerként, gyógyszerként vagy akár pénzként használták. A mai napig vannak olyan törzsek, amelyekben a kakaót szent italként értékelik. A kakaó a legnagyobb növényi vasforrásként ismert. A kakaó azonban a vason kívül magnéziumot is tartalmaz, egy ásványi anyag, amely fontos a szív és érrendszerünk számára, és segít a glükóz energiává alakításában. Kívül A kakaó nagyszerű forrása a szerotoninnak, a triptofánnak, a tirozinnak és a fenil-etil-aminnak. Ezek a neurotranszmitterek kellemes érzésekkel járnak, és még a szorongást és a depressziót is enyhíthetik.
A bio kakaó több mint 40-szer több antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya! Elképesztő ORAC-pontszáma 98 000/100 g , szemben az áfonyával, amelynek 2400-a van. Az ORAC pontszám az antioxidánsok azon képességét méri, hogy felszívják a szabad gyököket (amelyek a környezetünkben lévő szennyezésből és méreganyagokból származnak), amelyek sejt- és szövetkárosodást okoznak.
A BrainMax Pure Super Cocoa előnyei:
- Erős antioxidáns
- Magasabb egészséges zsírtartalom (12%)
- Polifenolokban és teobrominban gazdag (nootróp)
- Vas, cink, magnézium, kálium, foszfor, réz és kalcium forrása
- 100% BIO, RAW, VEGÁN, GMO-mentes
- Származási ország:
A kakaó felhasználási lehetőségei
- Hozzáadhatod fehérjesejkhez vagy kedvenc turmixodhoz.
- A kakaópor kiválóan alkalmas forró csokoládé, kakaóitalok, joghurtok, desszertek, sütemények készítésére
Népszerű receptek kakaóval
Brownies gofri
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 300 ml tejet
- 160 g rozsliszt
- 50 g 85%-os étcsokoládé
- 30 g kakaó
- 10 g chia mag
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
Módszer:
Egy tálban verjük fel a tojásokat a tejjel. Hozzáadjuk a lisztet, a chia magot, az olvasztott csokoládét, a kakaót, a mézet, a sütőport és egy teáskanál fahéjat. A masszát botmixerrel sima tésztává keverjük. A kész tésztát gofrisütőbe öntjük, és gofrisütőnk típusától függően 3-4 percig sütjük. A gofrit meglocsolhatjuk mézzel vagy tálalhatjuk joghurttal. .
Kakaós sütemény
Hozzávalók:
- 120 g teljes kiőrlésű búzaliszt sima
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 g kakaó
- 75 g kókuszcukor
- 1 tojás
- 90 ml félzsír tej
- 20 g kókuszolaj folyékony formában
- 250 g alma (hámozva és lereszelve)
- 40 g dió (apróra törve)
- 50 g főzőcsokoládé (minimum 55% kakaótartalmú)
Módszer:
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a kókuszcukrot, a tojást, a tejet és az olajat, majd mindent alaposan összedolgozunk, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát az előkészített tortaformába helyezzük, és egyenletesen elosztjuk. Ezután borítsuk be a tésztát durvára reszelt almával, és szórjuk meg finomra tört dióval. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük és 180-185°C-on 35-40 percig sütjük. Ha megsült a torta, olvasszuk fel a csokoládét vízfürdő felett, majd egy kanál segítségével csepegtessük le a torta felületét. .
Kakaós muffin áfonyával
Hozzávalók:
- 1 tojás
- egy csésze tejfölt
- 45 gramm lágy vaj
- 55 gramm kókuszcukor
- 25 kakaó
- 125 gramm sima liszt
- sütőporos csomag
- teáskanál szódabikarbóna
- két sor minőségi étcsokoládé
- két-három marék áfonya
Módszer:
A tojásokat egy tálban felverjük a vajjal, végül hozzáadjuk a tejfölt a cukorral. A második tálban keverjük össze a lisztet, a szódát, a sütőport és a kakaót. Ezt a laza keveréket fokozatosan öntsük egy tálba a folyékony keverékkel, és keverjük addig, amíg az összes hozzávaló tésztát nem kap. A tésztába keverjük az áfonyát. A tálban kevés kristálycukorral összekeverheted, hogy ne legyen savas. Végül a csokoládét törjük vagy vágjuk darabokra, és keverjük a tésztához. Teflon vagy szilikon muffin formával kibéleljük a cupcake-ket, és megtöltjük a tészta háromnegyedével. 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
A BrainMax Pure RAW kakaó előnyei
Antioxidánsok forrása
A kakaó szó szerint tele van antioxidánsokkal. Még az antioxidáns tartalma is legyőzi az áfonyát!
Magas vastartalom
A kakaó vasban nagyon gazdag. Még a növényvilágból is nála van a legtöbb vas , ami remek hír, különösen a vegetáriánusok és a vegánok számára.
Teobromin tartalom
A teobromin egy jól ismert nootróp gyógyszer, amely kellemes érzéseket vált ki, és a depresszió és a szorongás ellen hat.
Csomagolás: 100 g | |
---|---|
Tápérték adatok | 100g-ban |
Energiaérték | 1430 kJ / 342 kcal |
Zsírok | 11 g |
- Ebből telített zsírsavak | 6,5 g |
Szénhidrátok | 14 g |
- Ebből cukrok | 0 g |
Rostok | 45 g |
Fehérjék | 24 g |
Só | < 0,1g |
BIO minősítés CZ-BIO-001
Kakaónk BIO tanúsítvánnyal rendelkezik - EU-n kívüli biogazdálkodás termelése.
Vásárlásával a cseh erdőket is támogatni fogja #famegrendelésért!
Összetevők: 100% bio kakaó (Theobroma cacao)
Származási hely: Afrika
Forgalmazó: Votamax s.r.o, Hladnovská 83/93, Ostrava
Tárolás: Száraz helyen, zárt edényben.
Súly: 500g
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Csomag mérete: | 500 g |
Forma: | Por |
Gyártó: | BrainMax Pure |
Szolgál: | Vegán, Gluténmentes, BIO |
Típus: | Kakaó |
Tömeg:: | 500g |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!