Hozzávalók:
- 100 g csicseriborsó tészta
- egy marék fagyasztott borsó
- 1 evőkanál ricotta
- 2 evőkanál finom élesztő
- 1 medvehagyma
- 1/3 teáskanál szárított fokhagyma
- 1 teáskanál ghí
- Kendermag
- szárított paradicsom
- tökmag
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát az utasítás szerint sós vízben kifőzzük. Hagyjuk a borsót a ghí-n csengeni, és pirítsuk meg a medvehagymát. Ezután tedd turmixgépbe a borsót és a medvehagymát és add hozzá a ricottát, az ínyenc élesztőt, sót, borsot, fokhagymát, 3 evőkanál vizet, és keverd simára. A kész szószt a tésztával együtt egy serpenyőben felforrósítjuk. Tálaláskor díszítsük magvakkal és szárított paradicsommal.