Hozávalók:
(2 közepes méretű langoustinhoz)
Tészta:
-
- 150 g tönkölyliszt
- 1/2 teáskanál kókuszcukor
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 100 ml kefir
- ghí a sütéshez
Felül:
- Reszelt sajt
- Ketchup
- Gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj.
Módszer:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sót, sütőport és összekeverjük. Keverje össze az összes nedves összetevőt - kefirt, tojást és olajat - egy külön edényben. Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverjük össze. Ragadós tészta képződik. Enyhén bedörzsöljük a kezünket olívaolajjal, és a tészta 1/2-éből pogácsát formázunk, majd forró ghíben kisütjük. A serpenyőben még lehet állítani a palacsinta formáját, elég rugalmas a tészta. Mielőtt a langoustinokat megsütjük, nyomjuk rá a fokhagymát, és keverjük össze olívaolajjal. Ezt a keveréket kenjük a langoustinokra, majd egy réteg ketchupot és egy halom sajtot. Tipp: Ha szereted a fűszeresebb ételeket, akkor a ketchup forró változatát ajánljuk.