Hozzávalók:
Paradicsom szósz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g paradicsomos passata
- néhány levél friss bazsalikom
- 1/2 teáskanál szárított oregánó
- só, bors, cukor ízlés szerint
Felül:
- mozzarella
- friss bazsalikom
- koktélparadicsom
- olivaolaj
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, kis idő múlva hozzáadjuk a préselt fokhagymát, oregánót, és mindent beborítunk paradicsomos passatával. A szószt egy ideig forraljuk, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és cukorral, majd a végén adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot.
Az elkészült mártást hagyjuk kicsit hűlni, majd egyenletesen kenjük a pizzatésztára, és terítsük rá a mozzarella szeleteket és a koktélparadicsomokat. 220 fokos sütőben 7-9 percig sütjük. A kész pizzát friss bazsalikommal díszítjük, és olívaolajjal meglocsoljuk.