Hozzávalók:
Mártáshoz:
- 1/2 kisebb hagyma
- 1/3 teáskanál szárított fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 3 napon szárított paradicsom
- 150 ml paradicsom dobozból
- pár friss bazsalikomlevél
- 1/2 teáskanál kókusz aminosav
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tarhonyát sós vízben 8 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A hagymát finomra vágjuk a szószba, és megpirítjuk egy kis ghí-t. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, jól keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit felmelegedni. Ezután a szószt simára keverjük, visszatesszük a serpenyőbe, és hozzáadjuk a megfőtt tartont. Ízlés szerint megkóstolhatja a sót, és friss kézzel keverheti össze. Az elkészült tartont áttesszük egy tálba, és a tetejére sós vízben megfőtt brokkolit teszünk, amit főzés után kicsit megpirítunk. Végül felvágjuk a mozzarellát, megszórjuk az egész edényt kendermaggal, és meglocsoljuk olívaolajjal.