Hozzávalók:
- 1 doboz bab
- 1 tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csésze tönkölyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 kanál csokoládé fehérje
- 2 evőkanál ghí (olvasztott)
- 1 csésze kefir
- kb 4 evőkanál kókuszcukor(aki édesebbet szeretne, tehet bele)
Elkészítés:
A babot alaposan öblítsük le, és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a cukrot és keverjük össze. Egy tálban keverjük össze a maradék száraz hozzávalókat - lisztet, sütőport, kakaót, fehérjét. Az összekevert keveréket a száraz hozzávalókhoz adjuk, és lassan hozzákeverjük a kefirt (szükség szerint módosíthatjuk a mennyiséget, így fokozatosan adagoljuk). Sűrű tésztát kapunk, amit a tortaformába öntünk. 170°-on 30-35 percig sütjük. A kész tortát kakaóval és málnával díszíthetjük. Házi tejszínhabbal vagy enyhén édesített túróval ízlik!