Kovászos sajt kalács

 
Élesztős sütemények

Módszer

  1. A lisztet kimérjük a tálba, egy kanállal összekeverjük és a közepébe mélyedést készítünk. Öntsük fel a meleg tej egy részét, szórjuk meg cukorral, adjuk hozzá az élesztőt és hagyjuk felfutni.
  2. Ezután adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és keverjük össze. Körülbelül egy órát kelesztjük a tésztát, majd ráhajtjuk és még egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a sajtos tölteléket. A lekvár és az erdei gyümölcs kivételével mindent összekeverünk.
  3. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk és ujjainkkal kb 25 cm átmérőjű körré lapítjuk úgy, hogy a széleit magasabban hagyjuk. A tésztára kenjük a lekvárt, rátesszük a túrós töltelék felét és megszórjuk erdei bogyós gyümölcsökkel, amit cikóriasziruppal bevontam.
  4. Az oldalát megkenjük tojással. 170°C-on 20-25 percig sütjük, ügyelve a szélekre.