Nyersanyagok:
Tészta:
- 2 kanál csokoládé fehérje
- 1 csésze kókuszliszt
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 2 evőkanál tej
Karamella:
- 100 g datolya
- csipet só
- 2 evőkanál mogyoróvaj
Felül:
- földimogyoró
- tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, eldolgozzuk és a tepsi aljába nyomkodjuk. Tegye a tésztát a hűtőbe, amíg a karamell elkészül. Öntsön forró vizet a datolyára, és hagyja állni 15 percig . Ezután leöntjük a vizet, és a datolyát a sóval és a mogyorókrémmel együtt turmixgépbe tesszük. Az egészet simára turmixoljuk és a tésztára kenjük. A karamellréteget szórjuk meg mogyoróval, és vonjuk be olvasztott csokoládéval. A szeleteket hűtőben hagyjuk alaposan megdermedni, majd kockákra vágjuk.