Mézeskalács Latte
Nyersanyagok:
- 30 ml espresso minőségi kávéból
- 150 ml tej (lehetőleg növényi alapú, pl. vaníliás zabtej)
- tejszínhab vagy tejhab
Szirup:
- 3/4 csésze xilit
- 1 csésze víz
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer
Módszer:
Először úgy készítjük el a szirupot, hogy az összes hozzávalót egy lábasba tesszük és felforraljuk. Majd kis lángon 15-20 percig főzzük, időnként megkeverve. Ha felforrt , a pohár aljára teszünk kb. 2 evőkanál szirupot, hozzáadjuk a felvert tejet, és óvatosan felöntjük az eszpresszóval, tejszínhabbal díszítjük és ráöntjük a szirupot. Kávéfőzőben, például tejeskávéban is készíthetünk kávét, ha két kanál szirupot, majd kávét adunk hozzá, és fahéjjal díszítjük. Ha már megsütöttük, a tejszínhabhoz tehetünk mézeskalácsot :-)