1 óra
2023.07.02
Módszer
- Egy tálban keverjük össze a vizet, az olajat, a fűszereket és az almaecetet. Adjunk hozzá vegán fehérje tésztát, és jól keverjük össze. Fedjük le és hagyjuk állni 15 percig. Időnként megkeverjük.
- Tipp: – mindent összekeverhetsz egy zacskóban, majd vákuumcsomagolhatod a hosszabb eltarthatóság érdekében a hűtőben
- Körülbelül 15 perc elteltével a tészta fogyasztásra kész. Sütés után azonban keményebbek és ropogósabbak lesznek.
- A pácolt tésztát rövid ideig, magas hőmérsékleten megpirítjuk. Sütés közben mérje fel, hogy szükség van-e több zsírra – használjon olajat vagy kókuszolajat.
- Amikor a tészta aranybarna és ropogós, tálalható.
Széles körű felhasználás:
A pirított és fűszerezett tésztát használhatod salátában, köretként pizzához, töltelékként pitához, kebabhoz, levesbe, uzsonnaként - ami eszedbe jut! Ha szeretné, hogy a termék színesebb legyen, a víz egy részét helyettesítheti céklalével vagy valami hasonlóval.
Ajánlott tárolás:
Vákuumos zacskóban vagy lezárt edényben hűtőszekrényben tároljuk 1-2 hétig. A pácolt termék fagyasztásra is alkalmas.