Pácolt vegán proteintészta

1 óra
2023.07.02
pácolt hús
 

Módszer

  1. Egy tálban keverjük össze a vizet, az olajat, a fűszereket és az almaecetet. Adjunk hozzá vegán fehérje tésztát, és jól keverjük össze. Fedjük le és hagyjuk állni 15 percig. Időnként megkeverjük.
  2. Tipp: – mindent összekeverhetsz egy zacskóban, majd vákuumcsomagolhatod a hosszabb eltarthatóság érdekében a hűtőben
  3. Körülbelül 15 perc elteltével a tészta fogyasztásra kész. Sütés után azonban keményebbek és ropogósabbak lesznek.
  4. A pácolt tésztát rövid ideig, magas hőmérsékleten megpirítjuk. Sütés közben mérje fel, hogy szükség van-e több zsírra – használjon olajat vagy kókuszolajat.
  5. Amikor a tészta aranybarna és ropogós, tálalható.

Széles körű felhasználás: 

A pirított és fűszerezett tésztát használhatod salátában, köretként pizzához, töltelékként pitához, kebabhoz, levesbe, uzsonnaként - ami eszedbe jut! Ha szeretné, hogy a termék színesebb legyen, a víz egy részét helyettesítheti céklalével vagy valami hasonlóval.

Ajánlott tárolás:

Vákuumos zacskóban vagy lezárt edényben hűtőszekrényben tároljuk 1-2 hétig. A pácolt termék fagyasztásra is alkalmas.